РИОКОЗ-Бургас разполага със всички видове ваксини
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 01.07.2010Коментари ()1998
© Burgas24.bg
РИОКОЗ-Бургас разполага с всички видове ваксини. Във връзка с липсващите във Велико Търново ваксини - "Пентаксим", "Тетадиф" и "Синфлорикс" говорителят на инспекцията Елица Карагьозова каза че в Бургас тези ваксини са налице, а при намаляне на количеството отново се получават от министерството на здравеопазването. На безплатна имунизация с ваксина "Пентаксим" подлежат всички деца родени от януари 2010г като най-ниската възраст, от която се прилага ваксината е втри месец след раждането.

Осигурена е и безплатна ваксина за децата, които подлежат на втори и трети прием както и подлежащи на реимунизация родени през 2009г като разбира се спазва 12-месечния минимален интервал между трети и четвърти прием. На безплатна имунизация на ваксина срещу пневмококови инфекции с търговско название "Синфлорикс", подлежат абсолютно всички деца родени от месец януари 2010г.

За "Тетатиф" ваксината срещу тетанус и дифтерия - тя се поставя на 12-годишна, 17-годишна възраст и реимунизация от 25-та година през 10 години. РИОКОЗ Бургас разполага и с ваксина за жълта треска за пътуващите в тропическите страни. Карагьиозова уточни че инспекцията разполага и с не задължителните ваксини и тези, които се раздават на общопрактикуващите лекари.

 

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RIOKOZ-Burgas-razpolaga-sus-vsichki-vidove-vaksini-174439
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.