Кметът на Царево привлича крупни дарители за строеж на музея в града
Автор: Екип Burgas24.bg 13:58 / 20.06.2010Коментари ()367
Кметът на Царево Петко Арнаудов получи дарение в размер на 55 000 евро,предназначено за изграждането на музея в града.Средствата са събрани от руски юристи,а инициативата е на Българо-руския юридически клуб./БРЮК/

"Дарението стана факт благодарение на съдействието на председателя на БРЮК - писателя Димитър Томов - директор на университетското издателство "Св.Климент Охридски". Господин Томов е мой и на община Царево добър приятел. От десетилетия той е свързан активно с културния живот на общината. Заедно с професор Боян Биолчев са вдъхновители и създатели на Празниците за литература и изкуство за деца и юноши в Царево.

В разговори съм споделял за затрудненото положение на общината във връзка с намаления бюджет и финансовата криза и голямото ми желание градът ни да има свой модерен музей.Благодарение на приятелската му подкрепа това скоро вече ще бъде факт", заяви кметът Арнаудов.

Дарителската дейност на Томов не е нещо ново. В началото на 90-те години на миналия век,той събира средства за изграждането на детска площадка в с.Резово, а след 2000-та г. организира дарителска кампания за направата на иконостаса в селото.

С негово съдействие Община Царево периодично получава дарения от книги.

Българо-руският юридически клуб е създаден през 2001 г., а за активната си дейност като негов председател Д. Томов е награден в началото на настоящата година със златен медал от Съдебния департамент на Върховния съд на Руската федерация. По същото време той е приет и за член на Съюза на руските писатели.

"Дарението на руските юристи е сериозен жест на уважение и приятелска помощ в тези кризисни времена", каза още Петко Арнаудов. Ръководството на Общината и лично кметът на Царево са отправили чрез Димитър Томов покана към дарителите да посетят черноморския град при първа възможност.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Carevo-privlicha-krupni-dariteli-za-stroezh-na-muzeya-v-grada-171874
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.