Общините искат закон за публично-частните партньорства
Автор: Екип Burgas24.bg 17:08 / 18.06.2010Коментари ()565
© Burgas24.bg
"Да бъде създаден специализиран закон за публично-частни партньорства като една от най- ефективните антикризисни мерки". Около тази позиция се обединиха днес в парламента участниците в кръгла маса "Законодателни инициативи за насърчаване на ПЧП в България".

Срещата се организира от Сдружението на общините от Югоизточен регион, евродепутатът Илияна Иванова и е по инициатива на общините Бургас и Стара Загора.

Според кмета на Бургас Димитър Николов, липсата на закон е една от причините да не се използва достатъчно потенциала на ПЧП. Участниците във форума се обединиха около финален документ, в който освен създаването на закон за ПЧП, поискаха да имат свои представители в създадената работна група за подготовката му.

Те мотивираха общата си позиция с отговорността, която местните власти носят по отношение предоставянето на качествени публични услуги и изграждането на модерна инфраструктура, нарастващите очаквания на обществото и в същото време ограничения публичен ресурс.

Трудностите, пред които са изправени българските общини в условията на криза и необходимостта от интегриране на различни инструменти за постигане на местните приоритети и цели, са част от мотивите за общото им предложение за изработването на закон за ПЧП.

Финалният документ ще бъде входиран в Министерски съвет и Сдружението на общините в България.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinite-iskat-zakon-za-publichno-chastnite-partnyorstva-171672
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.