Пуснаха безплатен интернет на Централна гара
Автор: Екип Burgas24.bg 13:52 / 18.06.2010Коментари ()1603
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи днес, 18 юни 2010 г., най-новата услуга, която железопътните гари в България ще предлагат - свободна интернет зона, предаде репортер на Burgas24.bg.

Най-натоварените гари в пет български града ще бъдат първите, които ще предлагат безплатна връзка със световната мрежа за своите пътници и посетители. Централна гара в София и гарите в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица ще разполагат с бърза и удобна интернет връзка, осигурена от фирмите "Виваком" и "Телелинк".

Новата услуга е част от стратегията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за модернизиране на железопътния транспорт в България и повишаване на неговата конкурентспособност, заяви по време на представянето министър Александър Цветков.

Услугата е абсолютно безплатна и от нея може да се възползват всички притежатели на лаптопи и мобилни устройства с възможност за интернет сърфиране, независимо от оператора, който ползват. Над 37 000 пътници, които преминават ежедневно през петте най-натоварени железопътни гари, ще имат възможност да ползват услугата безплатно. За сравнение, в повечето европейски градове интернет връзката на гари и летища се заплаща средно по 5 евро за половин час ползване на услугата.

Сътрудничеството между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, "Виваком" и Телелинк е чудесен пример за ползите от публично-частните партньорства, каза още министър Александър Цветков. За да бъде демонстриран безплатния интернет, бе направена пряка видео връзка с началника на Централна ЖП гара в Бургас.

На днешното събитие присъстваха генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура Милчо Ламбрев, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев, представители на фирмите "Виваком" и "Телелинк" и други.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pusnaha-bezplaten-internet-na-Centralna-gara-171603
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.