Митнически шеф заподозрян в корупция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 15.06.2010Коментари ()1124
© Burgas24.bg
Шефът на митницата Валери Стефанов е заподозрян в корупция. Сензацията дойде от Пловдив, директно изстреляна от управителя на фирма "Си импекс - България" ООД, Мирослав Беляшки.

Внесените от пловдивчанина през декември миналата година 28 тролейбуса от Канада бяха конфискувани от митницата в полза на държавата и ще бъдат продадени на търг. Това според него обаче можело да бъде от изгода само на поръчителя им, който не щял да си изплати цялата сума по доставката. "Има един единствен частник в България - собственикът на пловдивската фирма "Градски транспорт" Ангел Батаклиев, който има интерес към тролейбуси и притежава контактна мрежа", заяви Беляшки за Burgas24.bg.

"Тези пловдивски бизнесмени могат да си изказват всякакви хипотези и да си дават каквито си щат изявления в своя защита, но по пътя на каква логика може някой да обвинява митницата в корупция?", реагира пресаташето на бургаската митница Катя Иванова, която на всичкото отгоре е виждала наживо машините, толкова били окаяни, че чак се чуди как някой си ги представял за град като Пловдив.

Тя припомни, че поне пет-шест пъти митницата изпращала писмени известия за законовите срокове и тяхното удължаване, но така и не получила нито търговски, нито митнически документи за вноса. "Законът е императивен, ако сроковете не се спазят, стоката се конфискува автоматично в полза на държавата. Щяхме да го сгазим, ако не бяхме конфискували тролейбусите", категорична беше Иванова.

От национална агенция "Митници" също отхвърлиха подозрението като неоснователно, тъй като НАП прави процедурите и провежда търга и не може някой извън тях - като бургаския митнически шеф, който няма нищо общо с продажбата, да извърши корупционни действия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mitnicheski-shef-zapodozryan-v-korupciya-170834
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.