Малко Търново ще изгражда модерно депо за отпадъци
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 14.06.2010Коментари ()486
© Burgas24.bg
Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект "Изготвяне на прединвестиционно проучване, идеен и работен проект за изграждане на депо за обезвреждане на битови отпадъци и за премахване на съществуващото общинско депо в м. Сушица, землище Малко Търново и подготовка на комплексно разрешително, съгласно ЗООС" беше подписан между община Малко Търново и ПУДОС /Предприятие за управление дейностите по опазване на околната среда/ към МОСВ.

Предвижда се да бъде проектирано депо за обезвреждане на твърди битови отпадъци, което ще обслужва населените места от граничната община. В проекта е заложено внедряването на модерни технологии, които да покрият успешно действащите стандарти на ЕС. По този начин се минимализират рисковете за хората и околната околната среда и се постига съответствие с Директива 75/442/ЕИО относно отпадъците и Директива 1999/31/ЕИО относно депониране на отпадъци, чиито изисквания са част от националното законодателство.

Проектът ще е с продължителност 8 месеца и след приключването му община Малко Търново ще може да кандидатства за изграждане на модерно депо за битови отпадъци, което е единствената алтернатива за решаването на проблемите, свързани с отпадъците и опазването на околната среда.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Malko-Turnovo-shte-izgrazhda-moderno-depo-za-otpaduci-170380
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.