25 бургаски ученици носят послание от кмета в Страсбург
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 10.06.2010Коментари ()929
©
Димитър Николов посрещна избранниците да представят България в Страсбург, в Деня на Евроскола. 25-те ученици от ГПАЕ "Гео Милев" са единствените български деца, които ще участват на престижния форум, насочен към насърчаването на най-младите европейски граждани и опознаването на Европейския парламент и работата му.

В Страсбург бургаските ученици ще се срещнат с 500 свои връстници от 27-те държави - членки на Европейския съюз и ще обсъдят с тях най-важните проблеми, засягащи развитието на Европа.

На срещата присъстваха и ръководителите на младите европейци - директорът на ГПАЕ "Гео Милев" - Милена Андонова и Надежда Кръстева - ръководител на клуб "Европа".

Кметът Димитър Николов пожела успех на учениците на срещата в Страсбург и предаде своето послание, което те да отнесат със себе си в Европейския парламент. В него се казва "очаквам бургаските ученици да се запознаят с всички детайли по функционирането на Европейския парламент, защото със споделените помежду им идеи и опит по време на форума, един ден ще работят за бъдещето на Бургас".

Темите, върху които учениците са подготвени да разискват, са проблемите за правата на човека, бедността и социалната изолация, активното гражданство, опазването на околната среда и бъдещето на Европа.

Денят на Евроскола ще се проведе на 18 юни 2010 година в Европейския парламент в Страсбург.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/25-burgaski-uchenici-nosyat-poslanie-ot-kmeta-v-Strasburg-169607
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.