Незаконен полуостров се появи край Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 08.06.2010Коментари ()3776
© Burgas24.bg
Нов полуостров се появи край Несебър. Два багера и един булдозер са откъснали няколко хиляди кубически метра пръст и скална маса от местността Бунарджика. Тежките машини буквално са отрязали от склона парче с площ един декар и дебелина поне 15 метра.

Пръстта и скалната маса са изсипани в морето и близкото дере, а за по-малко от две седмици е отвоювана територия за създаване на имот, който не фигурира в кадастралната карта на района. Всичко това се случва в землището на село Емона, която е част от екологичната мрежа "НАТУРА 2000".

Според адвоката на собствениците на терени, чиито места са засегнати от ровенето на машините, фирмата "Европропърти" има разрешение за изграждане на мидена плантация, но незнайно защо е решила да създаде имот.

Димчо Тодоров предполага, че на по-късен етап фирмата вероятно ще узакони терена и ще го купи от Държавен горски фонд. За новия полуостров ще бъде уведомена Басейнова дирекция - Варна, за изрязания и изровен бряг вече са уведомени кметът на Несебър, местната полиция и РИОСВ.

Инспектори от РДНСК-Бургас днес са връчили констативен акт на фирмата "Европропърти". От инспекцията заявиха, че до изясняване на случая всички дейности на терена са стопирани.

Източник: Dnes.bg



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nezakonen-poluostrov-se-poyavi-krai-Nesebur-169143
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.