Веселин Чолаков: Награденият филм ми отне 18 месеца
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 08.06.2010Коментари ()1220
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Филм на бургаски ученик спечели наградата на публиката на най-големия филмов фестивал за младежи в САЩ. Както Burgas24.bg вече писа, лентата на "Облаците летят на запад" на възпитаника на бургаската Природоматематическа Гимназия Веселин Чолаков спечели сърцата на зрителите в невероятната конкуренция на филми от САЩ и Европа.

Филмът се занимава с проблеми като урбанизация, глобализация, нарастващото световно население и миграцията, породена от локални конфликти. 22 минутният филм "Облаците летят на запад" Веселин Чолаков -единадесетокласник в бургаската природоматематическа гимназия представя така

"Всичко започва във Африка, където ние хората за първи път се появяваме като индивид. Продължава 200 000 години по-късно и хиляди километри по-далеч с безпрецедентното развитие и невиждания технологичен напредък на XXI век, с пренаселената и все пак потъваща в отчуждение Земя.

Лентата се занимава със сериозни проблеми. Пред екип на Burgas24.bg Веселин Чолаков сподели": " проблемите са толкова общи и толкова и толкова глобални проблеми като урбанизация, и глобализация, които са изключително обширни показват, че това са нещата които могат да се говорят доста дълго."

Той се похвали, че освен тази награда, лентата има и още две номинации за "Най-добър студентски филм" и за "Най-добър късометражен". Филмът отнема много от личното време на Веско - 18 месеца, започвайки от първите думи в сценария, до последния кадър.

Младежът не се ограничава само в работата с обикновена видео камера. Използва разнообразни техники анимация, класическа анимация, компютърна, 3D модели, както и един способ наречен движещи се графики-моушън графикс и разбира се реално заснети видеокадри.

"Облаците летят на запад" е вторият филм на Веско. Той не крие, че има нови идеи, както и това да продължи да се занимава с филмово изкуство.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Veselin-Cholakov-Nagradeniyat-film-mi-otne-18-meseca-169102
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.