Хора от Странджа на екообмен в Норвегия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 08.06.2010Коментари ()344
©
Местни хора и предприемачи от Природен парк "Странджа", които развиват малки семейни природосъобразни бизнеси - стопани на къщи за гости, туристически водачи, производители на манов мед, сирена, рибни продукти и др ще посетят Норвегия. Пътуването е с учебна цел -обмяна на опит в опазването на природата и се организира от Българската фондация Биоразнобразие. Групата вече отпътува за скандинавската страна.

Домакините от Директората за управление на природата към Норвежкото министерство на околната среда ще представят на странджанската група свои проекти и постижения, свързани с опазването и управлението на околната среда и защитените територии в Норвегия, развитието на бизнеси, щадящи природата, налагането на регионални марки и др. Ще бъдат посетени национални паркове, еко-селища, информационни центрове и музеи, ще има наблюдения сред природата.

От 20-27 юни в Норвегия ще бъде и втората странджанска група. В нея ще участват представители на институции - партньори на БФБ, имащи отношение към Природен парк "Странджа" и неговото устойчиво развитие - Министерството на околната среда и водите, Областна администрация Бургас, Регионалната дирекция по горите, Дирекцията на Природен парк "Странджа", Общините Царево и Малко Търново, Ловно-рибарското дружество, Горско стопанство Кости и др.

Учебните пътувания до Норвегия са част от проекта на БФБ: "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Hora-ot-Strandzha-na-ekoobmen-v-Norvegiya-169069
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.