Детските градини ще работят и през лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 02.06.2010Коментари ()787
© Burgas24.bg
Детските градини в община Бургас ще работят през лятото със същия режим. Това каза  заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева. По нейните думи там, където се налага ще бъдат сформирани сборни групи, тъй като през летните месеци децата в заведенията намаляват.

Няма да бъдат отворени детските градини, в които се провеждат ремонти. Такава е ЦДГ № 2 „Х.К. Андерсен", там се предвижда ремонтните работи да приключат около 17 юни. Друга детска градина, която също е в ремонт от първи юни е стария корпус на ЦДГ №17 „Раковина". Там има изграден нов корпус, излиза за основен ремонт и стария корпус. Ремонтът ще продължи един месец и децата няма да могат да я посещават, уточни Ананиева.

Тези, които имат нужда да ползват детска градина са пренасочени в детски градини в близост, посочи тя. „Доста често имам запитвания от родители, чиито деца се изписват от яслите и през лятото трябва да посещават детско заведение. Както и през миналата година община Бургас прави организация да поеме тези деца за летните месеци т.е. ще могат да посещават детска градина от сега", разясни заместник-кметът.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Detskite-gradini-shte-rabotyat-i-prez-lyatoto-167455
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.