Пирсовете убийци в Слънчев бряг още дърпат туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 10:40 / 28.05.2010Коментари ()546
© Burgas24.bg
Драмата с трите мостика в Слънчев бряг продължава да набира скорост и този сезон. Въпреки че пирсовете са почти обезкостени, огромни железни основи стърчат над водата, туристите продължават да се разхождат спокойно по тях и да съзерцават морето. Забраната на „Морска администрация" за ограничаване на достъпа до съоръженията не стряска никого, даже първите чужди абитуриенти дошли в курорта ни за празниците по баловете, намират за романтично да изпият по някоя друга бира там.

В края на мандата си старото ръководство на „Слънчев бряг" АД даде разпореждане мостиците да бъдат демонтирани и използвани за скрап, тъй като те са незаконни и крият опасности от фатални инциденти. Бургаска фирма се зае с тази дейност. В същото време ръководството на дружеството се смени след извънредно събрание на акционерите на 4 май. Демонтажът беше прекратен.

„В момента решаваме как да обезопасим мостиците, коментира вчера зам. областният управител Златко Димитров, който стана и председател на Борда на директорите на „Слънчев бряг" АД след рокадите.

Според него на първо време ще бъде издадена заповед да се сложат табели, на които да пише, че достъпът до тях е забранен и че крият опасност за живота. Димитров обаче е категоричен, че демонтажът им не може да бъде осъществен през сезона, тъй като на метри от съоръженията вече летовниците са опънали хавлии. Корабчетата за разходка също няма да акостират там. За осъществяването на контрола се е заела „Морска администрация".

„Въпреки че демонтирането на пирсовете е решение на старото ръководство и то не беше осъществено напълно, всеки един инцидент там бие директно върху имиджа на курорта. Ние не искаме това да се случва", каза още Димитров.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pirsovete-ubiici-v-Slunchev-bryag-oshte-durpat-turisti-166217
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.