Константин Гребенаров представи Бургаска област пред чужди инвеститори
Автор: Екип Burgas24.bg 16:05 / 27.05.2010Коментари ()744
©
Областният управител Константин Гребенаров представи перспективните сектори и предимствата за инвестиции в област Бургас, по време на конференция на тема „Възможности за инвестиции в трансграничния регион на България" в Чорлу, Турция. Форумът, който се проведе вчера, бе част от Дните на българската култура, организирани съвместно от Генералното консулство на България в Одрин, Областна администрация Ямбол и със съдействието на Търговско-промишлената палата в Чорлу. От Българска страна освен Гребенаров присъстваха още областните управители на Ямбол - Таня Димитрова и на Хасково - Румен Данев.

Логистичната и търговска инфраструктура на областта, наличието на добре развити енергийни, електроразпределителни и комуникационни мрежи, както и наличието на защитени територии, биоразнообразие и културно наследство - предпоставка за развитието на алтернативни форми на туризъм бяха само част от добрите причини за инвестиране в областта, които изтъкна губернаторът.

Той запозна представителите на бизнеса и членовете на Търговско-промишлената палата в Чорлу с най-атрактивните възможности за инвестиции в област Бургас - изграждане не ветроенергийни паркове, на яхтени пристанища в курортните селища по Южното черноморско крайбрежие, с множеството термални минерални извори, които могат да бъдат отдадени на концесия, както и с конкретни проекти свързани с Пристанище и Летище Бургас, Свободна безмитна зона, Язовир Раков дол и с проекта „Супер Бургас".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Konstantin-Grebenarov-predstavi-Burgaska-oblast-pred-chuzhdi-investitori-166047
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.