Малчугани се срещнаха с директора на звеното за самоохрана в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:06 / 26.05.2010Коментари ()835
©
В непринудена среща, във вторник - 25-ти май, в свободния от учебни занятия ден, деца от старата част на Несебър разговаряха с Директора на Общинското звено за самоохрана Герасим Михалчев. Срещата е в рамките на инициативата на община Несебър „Аз живея в Несебър". Идеята, която събра на Амфитеатъра в стария град децата и служителите на звеното, е да се обединят усилията на Общинското звено за охрана на обществения ред и младите жители на града за създаване и гарантиране на спокойна атмосфера и предотвратяване на безцелното рушене на общинско имущество и паметници на хилядолетното културно-историческо наследство на Несебър - както през месеците на активния туристически сезон, така и през цялата година. Директорът на Общинското звено за самоохрана разказа на децата за основните рискове и проблеми, с които трябва да се справят служителите на звеното, а децата от своя страна, въпреки краткия си житейски опит, споделиха свои мнения и предложения за възможностите да се решават с общи усилия проблемите на града и изразиха готовност да съдействат за опазване на своя град и съхраняване на неговата уникалност.

Въодушевлението, с което децата възприеха идеята и подкрепиха мотото „Да пазим заедно нашия град", е сигурен знак, че това начинание ще се разшири и ще обхване цялата община. Срещата завърши с вкусен сладолед за участниците и с взаимната убеденост, че е поставено началото на едно полезно за града сътрудничество.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Malchugani-se-sreshtnaha-s-direktora-na-zvenoto-za-samoohrana-v-Nesebur-165555
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.