Два магазина на кмета на Созопол изгоряха напълно в огнен ад
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 19.05.2010Коментари ()1500
© Burgas24.bg
Тази нощ около 01.30 ч. в Районно управление "Полиция" - Созопол е получено съобщение за възникнал пожар на ул. "Аполония" № 42 в Созопол. На място е изпратен полицейски автопатрул, който съвместно със служители на Районно управление пожарна безопасност и спасяване са започнали гасенето на пожара и уведомяването на хората от съседните сгради.

Поради разрастването на огъня на мястото на пожара са пристигнали допълнителни противопожарни екипи от Бургас и Приморско, като междувременно са евакуирани обитателите на всички съседни сгради. Констатирано е, че пожара първоначално е обхванал магазин за сувенири, разположен на ул. "Аполония" № 42 и магазин за дрехи, намиращ се в съседство, отдадени под наем на 26 и 69 годишни жени. По непотвърдена информация магазините са на кмета на Созопол Панайот Рейзи.

По думите им магазините са приключили работата си на 18 май, като са затворили в 19.00 ч. без да са имали някакви проблеми с ел. мрежата и ел. захранването. Около 02.30 ч. огънят е обхванал и съседната сграда на ул. "Анаксимандър" № 18, собственост на Националния институт за паметници на културата /НИПК/. По данни на домакинката на обекта, същият към момента на инцидента е бил необитаем. От пожара са напълно изгоряли двата търговски обекта, както и горния етаж на сградата на НИПК.

Засегната е и съседна къща, намираща се на ул. "Аполония" № 45, чийто двор е напълно изгорял. Пожарът е локализиран, като щетите са в процес на изясняване. Предстои извършването на оглед в светлата част на денонощието. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Созопол.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dva-magazina-na-kmeta-na-Sozopol-izgoryaha-napulno-v-ognen-ad-164119
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.