За Великден: Преди да я нарежете, киснете салатата във вода, за да е безопасна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:07 / 12.04.2023Коментари ()624
© gotvach.bg
Великден е празник, в който много хора залагат на яйцата със зелената салата или похапват козунак с кисело мляко за десерт.

Проучване на предаването "Преди обед“ по bTV открива, че в магазините се продават продукти, които само наподобяват великденските вкусотии. Ето за какво трябва да внимавате при пазаруването за празничната трапеза!

Кога един козунак не е хубав?

Срок на годност. Ако е до есента, то със сигурност няма яйца в него.

Козунак в найлонова опаковка. Той не може да бъде толкова траен продукт, ако се съхранява по подобен начин.

Важно е какво съдържа етикета. Когато видите в съставките му "татразин“ – значи е използвана боя за боядисване на козунака вместо истински яйца.

Кога киселото мляко е хубаво?

Направете експеримент със киселото мляко, което използвате вкъщи и го оставете за 24 часа извън хладилника, ако му се промени вкуса, в него има живи бактерии и това е добра реакция.

Зелената салата

 

Трябва да бъде накисната за половин час във вода с една две супени лъжици оцет в нея. Така се премахват пестицидите.

Да купим ли салам или някакъв колбас?

Истинското месо не съдържа натриев глутамат.



Още по темата: общо новини по темата: 181
24.03.2024 »
20.04.2023 »
18.04.2023 »
17.04.2023 »
17.04.2023 »
17.04.2023 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Za-Velikden-Predi-da-ya-narezhete-kisnete-salatata-vuv-voda-za-da-e-bezopasna-1636942
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.