За Великден: Преди да я нарежете, киснете салатата във вода, за да е безопасна | ||||||
| ||||||
Проучване на предаването "Преди обед“ по bTV открива, че в магазините се продават продукти, които само наподобяват великденските вкусотии. Ето за какво трябва да внимавате при пазаруването за празничната трапеза! Кога един козунак не е хубав? Срок на годност. Ако е до есента, то със сигурност няма яйца в него. Козунак в найлонова опаковка. Той не може да бъде толкова траен продукт, ако се съхранява по подобен начин. Важно е какво съдържа етикета. Когато видите в съставките му "татразин“ – значи е използвана боя за боядисване на козунака вместо истински яйца. Кога киселото мляко е хубаво? Направете експеримент със киселото мляко, което използвате вкъщи и го оставете за 24 часа извън хладилника, ако му се промени вкуса, в него има живи бактерии и това е добра реакция. Зелената салата Трябва да бъде накисната за половин час във вода с една две супени лъжици оцет в нея. Така се премахват пестицидите. Да купим ли салам или някакъв колбас? Истинското месо не съдържа натриев глутамат. |
Още по темата: | общо новини по темата: 181 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница |