Ученици "откриват" средновековни църкви в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:20 / 13.05.2010Коментари ()565
©
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май община Несебър подготвя няколко прояви с участието на деца и ученици от детските и учебни заведения в общината. Проявите са част от инициативата „Аз живея в Несебър". На 18-ти май - международния ден на музеите, ще се проведе състезание „Несебър - древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град".

Разделени в отбори по четирима, участниците - ученици от пети до осми клас от училищата в общината, ще „откриват" средновековни църкви в старата част на Несебър. С огромен ентусиазъм децата се подготвят за състезанието, като предварително проучват тази част от хилядолетното културно-историческо наследство на нашия град.

Участие в състезанието вече са заявили повечето училища в общината. Заедно с подготовката за състезанието, децата имат възможност да изявят своето творчество и в двата конкурса под надслов „Аз живея в Несебър" - за детска рисунка - с участието на деца от общинските детски заведения и фотоконкурс за ученици, които ще завършат с изложби в навечерието на Деня на детето 1-ви юни.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Uchenici-otkrivat-srednovekovni-curkvi-v-Nesebur-162798
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.