Йорданка Ананиева: Имаме недостиг на места за първа възрастова група
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 11.05.2010Коментари ()987
© Burgas24.bg
йИмаме подадени 3500 заявления за прием на деца в първа група на детските градини в Бургас. Местата за тази възрастова група са 1480, т. е. имаме сериозен недостиг на места. Това каза зам.-кметът в направление „Образование и култура" в община Бургас Йорданка Ананиева. Тя обясни, че недостиг има и за другите групи.

„Направихме проверка каква е средната посещаемост на детските градини, която се отчита чрез платени такси в градините. Оказа се, че за една група от 34 деца по списък средната посещаемост е 20 деца. Останалите места са блокирани, т.е. една голяма част деца са записани, но не посещават градините", каза Ананиева.

От общината предлагат общинският съвет на Бургас да вземе решение да има едно задължително присъствие. „Около 40% сме го определили задължителното присъствие и това ще се отразява на размера на таксите. Таксата ще си остане 55 лв. за месец, но независимо от периода на отсъствие, дължимата такса за детските заведения да не бъде по-малка от 40 % от определената месечна такса.", каза още зам.-кметът. Тя беше категорична, че децата са записани в детски градини, за да ги посещават.

„Нормално е да има причини, поради които децата се спират от градини. Но според мен, няма причина едно дете да посещава детската градина 1 ден за целия месец, на следващия месец да има 2 посещения, а през останалото време си стои вкъщи. Предлагаме тази услуга, за да се ползва, а не да се блокират местата", беше категорична Ананиева.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 2
12.05.2010 »
11.05.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Iordanka-Ananieva-Imame-nedostig-na-mesta-za-purva-vuzrastova-grupa-162239
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.