Сменят директорите на "Слънчев бряг" АД
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 04.05.2010Коментари ()861
© Burgas24.bg
На извънредно общо събрание днес в 11 трябва да бъде гласувана смяната на ръководството на "Слънчев бряг" АД. Акционерното дружество, което е със 75 % държавно участие е стопанин на инженерната инфраструктура в курортния комплекс. По предложение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков - принципал на държавата, настоящият борд с председател Младен Мутафчийски трябва да бъде сменен с нов.

Според предложението на ресорния министър трябва да бъдат освободени петимата досегашни членове. В предложението за смяна влиза и изпълнителния директор на комплекса Малина Стратиева, представителят на миноритарните частни собственици в дружеството - бившият оръжеен търговец и настоящ собственик на хотели Младен Мутафчийски и досегашният представител на държавата Ели Анави.

Предложението за нови членове на борда, които да управляват дружеството през следващите три години са зам.-министърът на икономиката Иво Маринов, зам. областният управител на Бургас Златко Димитров и Константин Лефтеров, общински съветник от сочената за партия на строителните предприемачи братя Диневи организация - "Море", Соня Енилова - представител на туристическия бранш в Бургас.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Smenyat-direktorite-na-Slunchev-bryag-AD-160629
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.