Гимназия "Гьоте" и университет "Проф. Д-р Асен Златаров" с уникален договор за сътрудничество
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 29.04.2010Коментари ()1224
©
Проф. Петко Петков – ректор на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” и г-жа Генета Илиева – директор на ГПНЕ „Гьоте” – Бургас
Бивши и настоящи ученици от
ГПНЕ "Гьоте":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Немската езикова гимназия „Гьоте" в Бургас и най-голямото в Източна България висше учебно заведение, университет „Проф. Д-р Асен Златаров" днес подписаха договор за сътрудничество. Това е поредната стъпка в разширяването на спектъра от контакти, които създава и поддържа гимназията в името на своите възпитаници. Договорът беше скрепен с подписите на директора на ГПНЕ „Гьоте" Генета Илиева и ректора на университет „Проф. Д-р Асен Златаров" проф. Петко Петков.

По силата на неговите клаузи двете учебни заведения активно ще си сътрудничат в процеса на обучаване на своите възпитаници. Гимназистите ще имат възможността да ползват базата на университета в усвояването на знанията най-вече в областта на химията и естествените науки. Университетски преподаватели ще подготвят учениците за състезания по химия и биология. Студентите пък ще имат възможността в гимназия „Гьоте"да наблюдават учебния процес, да осъществяват учебна и преддипломна практика.

След подписването на договора за сътрудничество, което стана в присъствието на възпитаници и ръководители на учебните заведения, завеждащият консултантски отдел при посолството на Германия у нас Михаел Хабенбахер поздрави страните за авангардната инициатива. Наред с пожеланията за успех в работата на възпитаниците на двете престижни училища той припомни, че и Гьоте през целия си живот е искал да разбере какво крепи света. И пожела на немските възпитаници да се опитат да разберат това както в обновения преди две години кабинет по химия в гимназия „Гьоте", така и в базата за практика на университет „Проф. Д-р Асен Златаров".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Gimnaziya-Gyote-i-universitet-Prof-D-r-Asen-Zlatarov-s-unikalen-dogovor-za-sutrudnichestvo-159811
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.