Задържаха двама, извършили въоръжен грабеж от супермаркет
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 29.04.2010Коментари ()1095
© Burgas24.bg
На 16 декември 2009-а в 3.50 ч в оперативната дежурна част на Второ РУ "Полиция" - Бургас е получено съобщение от СОД - ОДМВР за задействан паник-бутон в магазин за хранителни стоки в комплекс "Славейков". При извършената проверка на място е установено, че пет минути по-рано в обекта влезли двама непознати мъже. Единия заплашил с пистолет двете продавачки, а другият влязъл зад щанда и отнел от касовото чекмедже около 500 лв.

След това двете лица напуснали магазина и се оттеглили в неизвестна посока. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че двамата извършители са били придружени от жена, която е почукала на вратата на магазина, за да й отворят.

Вчера служители на Второ РУ "Полиция" са установили и заловили двамата извършители - К.П. (22) от Бургас, осъждан за умишлени престъпления и Т.Е. (20) от Бургас. Установена е самоличността и на съучастничката им, която към момента се издирва. При извършеното претърсване, в дома на К.П. е открит и иззет пистолета, използван при извършване на грабежа.

В жилището са намерени и наркотични вещества - амфетамин (34.971 грама), кокаин (5,017 грама), както и електронна везна. Уведомен е наблюдаващия прокурор от Бургаска районна прокуратура и по негово разпореждане за откритите наркотични вещества срещу К.П. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.354а от НК. С прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа". Съучастникът му - Т.Е. са задържан за 24 часа. Работа по случая продължава.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zadurzhaha-dvama-izvurshili-vuoruzhen-grabezh-ot-supermarket-159770
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.