Депутат участва във фолклорния фестивал "Хоро се вие извива"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 23.04.2010Коментари ()861
Огнените ритми на танцов клуб "Настроение" към читалище "Просвета"-Сунгурларе взривиха публиката на фолклорния фестивал "Хоро се вие извива". За четвърта поредна година най-големия форум на самодейните групи и читалища събра танцьори от четирите краища на страната в столичната зала "Христо Ботев".

Участник във фестивала бе и народният представител от ГЕРБ Вяра Петрова. Тя и групата й с право си спечелиха аплодисментите на стотиците зрители, дошли да се полюбуват на най-българския фестивал в родната самодейност. За съжаление най-младата депутатка в бургаските редици на ГЕРБ танцува от името на столичнен клуб, тъй като читалището в родния й Карнобат не взе участие в проявата.

"Любовта към народното творчество и автентичния фолклор ме доведоха на този престижен фестивал. Щастлива съм да видя, че читалищната дейност в България се възражда и събира все по-млади хора", сподели Вяра Петрова. Тя издаде, че най-много са й липсвали танцьорите от карнобатското читалище "Димитър Полянов". "Карнобат е регион с живи традиции и хилядолетна история.

Фестивалът "Хоро се вие извива" беше чудесно място цяла България да научи за самобитния фолклор на карнобатлии, а танцьорите от читалището ни да покажат майсторството си в народните хора, така, както го направиха участниците от Сунгурларе", допълни избраничката на ГЕРБ.

Нейните съграждани също недоумяват защо читалище "Димитър Полянов" отказва да участва в най-голямото надиграване на българските самодейци. Те се питаха защо читалището не намира за нужно да покаже на България труда на десетките деца и младежи от фолклорния си ансамбъл. Каквато и да е истината, за жителите на Карнобат остава утешителната награда, че трупата от съседната община "Сунгурларе" все така успешно ще ги отсрамва на престижните фестивали за народно творчество.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Deputat-uchastva-vuv-folklorniya-festival-Horo-se-vie-izviva-158400
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.