СДС иска отговори срещу подкрепа за министър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:31 / 08.04.2010Коментари ()633
© Burgas24.bg
Министърът на здравеопазването професор Борисова ще получи подкрепата на СДС в Народното събрание, ако даде отговори на няколко важни въпроса - обяви в Бургас депутатът от десницата д-р Ваньо Шарков.

„Сините" ще настояват да разберат дали ще бъде проведена административна реформа в сектора. От СДС настояват да бъде представен финасов план от новия министър с посочени етапи и отговорности при изпълнението му. Десните депутати очакват да бъдат обявени и приоритети в здравната система.

Според д-р Шарков и колегите му министър Борисова трябва да въведе прозрачност в лекарствената политика и да гарантира, че споразумението за осигуряването на 60 млн. лв. за онкоболните в страната ще бъде спазено.

Народният представител от десницата припомни, че правителството е поело ангажимент да осигури 10 млн. лв. за хемодиализа и 30 млн. лв. за спешната помощ.

Д-р Шарков ще представи в Парламента и предложението на лекарите от поморие, които настояват Здравната каса да финансира всички спешни случаи независимо от това дали пациентите са здравно осигурени.

Източник: Дарик



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/SDS-iska-otgovori-sreshtu-podkrepa-za-ministur-154816
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.