Брашно от щурци по рафтовете на магазините в Румъния, малко над 380 лв. е килограмът | ||||||
| ||||||
Според описанието на етикета, брашното е от големи, безкрили щурци, има вкус на ядки и е богато на протеини, предаде БТА. “То има повече Омега-3 и Омега-6 дори от от сьомгата", обясняват специалисти, цитирани от Гъндул и допълват, че протеинът може да се добави към смутита, палачинки, бисквити, мъфини, начос, хляб, омлети, супи, бисквити, пудинги и др. През февруари миналата година Европейската комисия одобри брашното от щурци за човешка консумация. Няколко месеца по-късно румънският министър на земеделието Петре Дая призова сънародниците си да не консумират брашно от щурци, защото имат вкусна традиционна храна, припомня сайтът Зиаре. |