ГЕРБ блокира скандалния воден проект в Люляково
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 01.04.2010Коментари ()730
Скандалният воден проект в руенското село Люляково е блокиран от управляващите до 15 юни, съобщи кметът на общината Исмаил Осман. Дотогава ще тече проверка от Министерството на околната среда. „Много други държавни институции проверяваха проекта, но така и заключение нямаме. До лятото не може нищо да се прави по него", каза кметът.

Реализацията на нашумелия проект започна в края на септември миналата година, когато пред десетки местни жители беше направена първата копка в центъра на Люляково. Стартът беше даден от сегашния зам.-кмет Мирем Дервиш, която тогава временно изпълняваше длъжността кмет, а настоящият кмет Исаил Осман беше в предизборна кампания.

Водният проект на планинското село стана скандално известен, след като още в началото на мандата на новото правителство зам.-министърът на МОСВ Ивелина Василева обвини бившия шеф на министерството Джевдет Чакъров, че е наливал милиони основно в региони, управлявани от хора на Ахмед Доган. Проектът предизвика негодуванието на новите управляващи, защото за него са заделени 43 млн. лева, а Люляково е с 3 000 жители. Според Европейската комисия приоритет имат населените места над 10 000 жители.

Конкурсът за изграждането на новите ВиК съоръжения бе спечелен от консорциума "Люляково". Един от неговите представители Димитър Коев пък влезе в медиите с луксозния си часовник от марката „Алдемар Пиге", който му беше откраднат в Слънчев бряг. Марковият ръчен часовник е на стойност 36 хиляди евро. Коев е собственик на „Строителна компания - София" ЕООД, която заедно с още седем софийски фирми влиза в Консорциум „Люляково".

Източник: factor-bs.com



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/GERB-blokira-skandalniya-voden-proekt-v-Lyulyakovo-153380
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.