Бургаският депутат Стоян Иванов: Нямам против орязване на възнагражденията
Автор: Екип Burgas24.bg 12:16 / 27.03.2010Коментари ()517
© Burgas24.bg
Народният представител от Бургас Стоян Иванов е съгласен на орязването на възнагражденията на народните представители като антикризисна мярка. По неговите думи е очевидно, че се налага вземането на непопулярни мерки за справяне с икономическата криза и оздравяване на българската икономика.

„Част от тях, които са в общественото пространство обаче са доста смущаващи и аз не бих искал да ги коментирам, докато не се стигне до някакво окончателно решение т.е. правителството да предложи мерки след консултации със синдикати, работодатели и т.н.", коментира депутатът от партия АТАКА. Според него до този момента всички коментари биха били спекулация.

 „Ясно е, че кризата се задълбочава и не можем да стоварим вината изцяло върху предишното правителство, защото кризата е световна. Но е ясно, че и те са направили доста поразии, които тепърва цялото българско общество изплаща", смята Иванов. „В тази връзка едно от нещата, които трябва да се направи и ще спести милиони харчове е свиване на разходите на администрацията, включително и на Народното събрание", убеден е той.

Народният представител припомни, че веднъж вече бюджетът му е бил съкратен с 13%. По неговите думи след като има орязване на възнагражденията в цялата публична администрация би трябвало да има и на народното събрание, но само тази мярка няма да реши проблема. „Необходима са доста мерки, на доста места още в държавата изтичат и се пилеят пари неразумно и неприятното е, че това няма как да не засегне българското общество. Огромната част от него е малко над социалният минимум или дори под него", коментира Иванов.

Източник: агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Burgaskiyat-deputat-Stoyan-Ivanov-Nyamam-protiv-oryazvane-na-vuznagrazhdeniyata-152186
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.