Бургас отбеляза Деня на Тракия с редица прояви
Автор: Екип Burgas24.bg 13:02 / 26.03.2010Коментари ()477
Бургас отбеляза Деня на Тракия с редица прояви. Основен организатор на честванията бе Тракийското дружество в Бургас „Екзарх Антим I". Венци и цветя поставиха членовете на дружеството и десетки бургазлии пред паметниците на Михаил Герджиков, Георги Кондолов и Капитан Петко Войвода в Морската градина.

За 17.30 часа е предвидено началото на тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя при паметника на българския войн пред Военния клуб в Бургас. След това в18.00 часа във Военния клуб ще се проведе и концерт-спектакъл на Националното училище за фолклорни изкуства в град Котел, наречен "Моя Тракия".

Организатори на проявите са Община Бургас, Тракийското дружество „Екзарх Антим І" - Бургас и Военен клуб - Бургас. Регионалният съвет на тракийските дружества в Бургаски регион ще отбележи празника 26 март и в други селища в областта.

Денят на Тракия ще се отбележи и в много общини на областта. В Царево от 17.00 часа ще започне поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Михаил Герджиков и Георги Кондолов, а от 18.00 часа е началото на фолклорен концерт с участието на Златка Ставрева, квартет "Китен", детска фолклорна формация "Нестинарче", Танцов състав "Иглика" и други.

На 28 март в клуб „Тракия" в Карнобат от 18.00 часа ще започне тракийска музикално-поетична вечер.

Денят бе отбелязат в Несебър, Созопол и Малко Търново.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-otbelyaza-Denya-na-Trakiya-s-redica-proyavi-151981
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.