Посланикът на Белгия гост на сесията на Общинския съвет
Автор: Екип Burgas24.bg 11:01 / 18.03.2010Коментари ()1067
© Burgas24.bg
Посланикът на Белгия е гост на започналото 32-ро заседание на Общинския свет Бургас. Той заяви пред съветниците че е в Бургас като лобист на белгийската фирма за изграждане на ветрогенетароторен парк „Електрауиндс". „Ако съветниците на Бургас одобрят инвестиционното намерение това ще даде начало на новата икономическа история между България и Белгия", бе категоричен дипломатът.

В момента представител на компанията, която изгражда вече ветрогенераторен парк в Шабла прави презентация на дейността си. Компанията има свои обекти в Италия, Франция и Белгия и има намерения за реализирането на проекти в Полша, Румъния и България. Реализирането на парк край Бургас ще открие нови работни места и ще донесе допълнителни инвестиции за града и региона.

Преди изявлението на Белгийският посланик обаче председателят Снежина Маджарова прочете обръщение от Дружеството за защита на птиците, които изразяват своето становище, че паркът ще се намира на миграционния път на птиците „Виа понтика" и това ще доведе до санкции настраната ни от ЕС.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poslanikut-na-Belgiya-gost-na-sesiyata-na-Obshtinskiya-suvet-149832
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.