В няколко училища започва обучение за влиянието на наркотиците
Автор: Екип Burgas24.bg 13:25 / 17.03.2010Коментари ()622
© Burgas24.bg
От другата седмица в няколко бургаски училища започва обучение за влиянието на наркотиците върху организма, което ще се осъществява от доброволците на БМЧК-Бургас. Това съобщи   Десислава Тодорова, специалист по младежките дейности в БЧК-Бургас.

От скоро червенокръстката организация се присъедини към Европейското действие по отношение на наркотиците. Това е инициатива на Европейската комисия и в частност на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност", която цели да намали злоупотребата с наркотици във всички държави в ЕС. Тя приканва всички неправителствени организации да застанат зад тази идея като подпишат конкретен ангажимент към ЕК.

Във връзка с този поет ангажимент БМЧК-Бургас е предприела конкретни действия. В различни училищата на територията на областта ще се извършва обучение под формата на кратки презентации, които целят да запознаят учениците с основните понятия, свързани с наркотиците, с рисковете и ефектите върху психиката и физиката.

Целта е да се увеличат информираността на учениците и да намалят употребата сред подрастващите, обясни Тодорова. В началото обучението стартира в няколко училища в града. „Тепърва ще се изготви график, за да може да се обхванат и почти всички общини в областта. Ще се опитаме да достигнем до най-голям брой ученици", категоричен е специалистът.

 „За целта имаме обучени четири групи доброволци от по трима души, които ще влизат в часове. В рамките на един учебен час ще се прави презентация, ние сме подготвили много интересни материали, илюстрирани. Информацията е доста сбита и синтезирана", допълни Тодорова. Превенцията на наркотични зависимостти е една от основните дейности на младежкия червен кръст. Организацията има специален клуб „Здравна просвета".

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-nyakolko-uchilishta-zapochva-obuchenie-za-vliyanieto-na-narkoticite-149617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.