Три вида туризъм може да се развиват на Бургаските минералните бани
Автор: Екип Burgas24.bg 18:00 / 11.03.2010Коментари ()1396
© Burgas24.bg
Управителят на Бургаска област Константин Гребенаров, съобщи че на бургаските минерални бани има възможност да се развива три вида туризъм. „Бургаска община има концепция за проектно териториално развитие на бургаските минерални извори като там ще се развиват спа туризъм, зона за активен спорт и археологически туризъм.

Тези три дейности има възможност да бъдат обединени на територията на бургаските минерални бани. Надяваме се да успеят да се справят с инвестициите, но те са отворени към публично - частно партньорство, ако има инвеститорски интерес, а и общината със собствени средства каквото може ще направи", каза Гребенаров.

Той уточни, че на територията на област Бургас освен най- големия и известен извор на Бургаските минерални бани има още няколко минерални извори. Минерални извори има в бургаските села Изворище и Рудник, в община Поморие минерални извори има в селата Каменар и Медово, на територията на община Айтос такива извори има в селата Поляново и Съдиево, в курорта Китен, община Приморско и Слънчев бряг в община Несебър.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Tri-vida-turizum-mozhe-da-se-razvivat-na-Burgaskite-mineralnite-bani-148446
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.