Измамената вдовица: Адвокатът ме заплашваше да си мълча
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 04.03.2010Коментари ()1848
© BulPhoto
"Нищо лошо не съм направила. Исках да купя къща на децата ми, защото сме се сврели в две стаички. Казаха ми да си взема адвокат и аз го направих. Можех и сама да дам парите и вече да сме забравили. А сега дали ще ми ги върнат?" Така питаше вчера вдовицата Албена Христова от град Камено. Жената се оплакала, че е била измамена от айтоския адвокат Венелин Велчев. Той бе арестуван и обвинен, че е присвоил близо 60 000 лева. Във вторник бургаският съд го пусна срещу 5000 лева гаранция.

Албена живеела добре с мъжа си Иван Славов и двете им деца Даниела и Ивайло. През 2006 г. Иван загинал в микробус при катастрофа край Нова Загора. Тъй като Албена нямала брак, двете й деца получили обезщетението за смъртта на таткото. Жената харесала къщата с 3 стаи, вътрешна и външна баня и гараж, която продавал съгражданинът й Георги Лазаров.

Жени от Камено казали на Албена да наеме адвокат Венелин Вълчев от Айтос. Той платил капарото за къщата - 6500 лева, а от началото на лятото м.г. останалите пари от обезщетението изчезнали. Из Камено се понесла мълва, че юристът е проиграл парите на хазарт. На продавача на къщата Вълчев пък казал, че дал парите на строителна фирма и се оплаквал, че оттам не са му ги върнали.

"Аз си исках парите, но той ме е заплашвал да не си отворям устата. В съда казал, че сме приятели, ама не е истина. Само това мога да кажа, защото прокурорът ми е забранил да говоря", пояснява Албена.

"Как така ще измами вдовица с две деца сираци. Като са роми и не разбират законите, затова ли е решил да ги ограби", негодуваха комшиите на Албена.

Ядове има и продавачът Георги Лазаров, който е пенсиониран нефтохимик.

"Адвокатът се заяде, че имотът ни не бил урегулиран само за да забави сделката. Капарото, което ми даде, аз също го дадох за предплата на апартамент в Бургас. Какво да правя сега, никой няма да ме чака", тревожен е Лазаров. И отсича: "Ако дойде друг клиент за къщата - на него ще я продам."

Адвокат Венелин Вълчев не е известен в Бургас. Арестът му хвърли в смут колегите от региона. Според прокуратурата неговият случай е пръв по рода си в Бургаско. Сега всички чакат да върне парите на Албена. Още от миналата година обаче Вълчев не спирал да мотае ромите. "Ха днес, ха утре... Ей с тия празни обещания си стоим досега", жалват се Албена и родителите й. Вдовицата е безработна и за нея и децата опора са баща й Митко и майка й Елка. Заедно гледат животни. Като видя в. "Труд", в който е описан случаят, дъщеричката Даниела го грабна и го прочете.

Адвокат Венелин Вълчев е обвинен в обсебване в особено големи размери. За това законът предвижда от 3 до 10 г. затвор, конфискация на имуществото и лишаване от права да упражнява професията.

"Няма да се укрия. Имам жена и дете. Искам да върна най-бързо парите", каза във вторник пред съда обвиненият адвокат.

Източник: в. "Труд"




Още по темата: общо новини по темата: 5
08.11.2011 »
02.03.2010 »
02.03.2010 »
02.03.2010 »
02.03.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izmamenata-vdovica-Advokatut-me-zaplashvashe-da-si-mulcha-146569
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.