Бургаското читалище „Любен Каравелов” става на 70 години
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 26.02.2010Коментари ()503
Бургаското читалище „Любен Каравелов" отбелязва през 2010 година 70 години от основаването си. На юбилея е посветена цялата културна програма на читалището през годината. Празничните прояви започват от 1 март, като на тази дата читалището обявява Ден на отворените врати.

В 12,30 часа се очакват читатели, приятели и любопитни граждани на Бургас, които са участвали в инициативата „Да украсим нашето читалище за празника" или желаят да станат герои в приказката за мартеници, разказана с прежда и вълна. За най-малките първи посетители ще има специален библиотечен час в Детския отдел.

В 13 часа във фоайето, читалнята и заемните за деца и възрастни ще бъдат открити няколко експозиции: с рисунки и мартеници на деца от ОУ „Св. Княз Борис І", изложба с плакати, отразяващи читалищните културни прояви през годините. Фантастични приказни герои, предмети с фолклорни мотиви и творби на морска тематика, изработени от възпитаници на Вили Божилова от Школата по рисуване и приложни изкуства към читалище „Просвета", вече украсяват всички зали на читалище „Любен Каравелов".

През празничната година предстоят още срещи с поетите Никола Инджов и Любомир Левчев, празник на старата градска и шлагерна песен, детски творчески занимални през пролетната и лятната ваканции, пленер по изкуствата за децата от школите, литературно четене по случай Световния ден на поезията и други.

Официалното тържество по случай 70-годишнината ще бъде в навечерието на Деня на будителите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskoto-chitalishte-Lyuben-Karavelov-stava-na-70-godini-145376
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.