Съветници в Созoпол осуетиха промяната на предназначението на терени
Автор: Екип Burgas24.bg 12:41 / 26.02.2010Коментари ()415
На заседание на общинския съвет в Созопoл не бе приета докладната записка на общинската администрация в Созопол за промяна предназначението на терени, съобщи кметът на Общината Панайот Рейзи. Докладната е била за преотреждането на три терена, които в момента са пасища и мери в терени за строеж на автогара и атракционен парк.

За да бъде приета докладната са били необходими мнозинство от три четвърти от гласовете на съветниците. Днес на сесията са присъствали 15 съветника, но тъй като двама от съветниците от БСП и един от ГЕРБ са гласували „въздържал се" докладната не е приета.

"За пореден път се показа, че ГЕРБ и БСП работят заедно в нашата община и работят против интересите на общината. Защото терените, които бяха упоменати в докладната единият беше за автогара на общината, другият за атракциони, а за третият все още не сме взели решение дали да го продадем или да търсим съвместна дейност с частна фирма. За мен въздържането на съветниците е без основание, защото на този етап се изискваше само едно - промяна на предназначението. Според мен колегите вече са започнали да си правят предизборната кампания", каза Рейзи.

Той допълни, че без днешното решение няма как да продължи процедурата по изграждане на нова автогара на Созопол в местността "Мисаря" от каквато общината и жителите имат нужда. По този начин се спира и развитието на общината, каза Рейзи. Кметът на Созопол посочи, че отново ще внесе докладната за ново разглеждане от общинските съветници на следващото заседание и се надява следващият път решението да е в полза на жителите на общината.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Suvetnici-v-Sozopol-osuetiha-promyanata-na-prednaznachenieto-na-tereni-145356
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.