Пропадна пътят Бургас – Малко Търново
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 25.02.2010Коментари ()1793
© factor-bs.com
Час по-скоро да бъде проучен теренът и да започнат укрепителните дейности на свлачището в местността Бялата вода до Малко Търново ще иска шефът на Областно пътно управление инж. Недьо Плачков, който днес е на работна среща в София. Плачков ще разговаря с председателя на управителния съвет на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура" Божидар Йотов и лично ще му постави проблема.

На пътя Звездец - Малко Търново преди десетина дни се активизира старо свлачище. Катастрофичната ситуация наложи участъкът да бъде затворен и сега колите минават по стария обходен път, дълъг около 300-400 м. Особено изпитание е за шофьорите, които трябва да минават през тесния, неравен терен и буквално да „пълзят" с 20-30 км в час.

„Обезопасили сме проблемния участък с необходимата сигнализация. Комисия огледа терена миналата седмица и се видя, че положението е много сериозно. Още повече, че това е важна пътна артерия, връзка с границата ни. Много години нямахме никакви проблеми на това място, но поройните дъждове през последния месец нанесоха много щети", поясни вчера Недьо Плачков. Шефът на пътното добави още, че трябва да се изследва дълбочината на пласта, който се свлича, да се направят нужните проучвания и едва тогава ще може да каже какви средства ще са необходими за укрепване на свлачището.

„Каквата и сума да спомена сега, преди да сме наясно с анализите, има риск да сбъркам", реалистично прозвуча Плачков.

Че достъпът до странджанското градче е затруднен потвърди и кметът на Малко Търново Иван Иванов. Той също е бил на мястото и е видял пораженията.

„Това свлачище се появи преди 12 г. в местността Бялата вода, хората го знаят още и като свлачището в Еленина дупка, там има пещера. Сега свличането на скалната маса се активизира с пълна сила, пропада и подпорната стена. Откъснати сме от света! Бях там и видях за какво става дума. Според специалисти положението е много сериозно, предстои да се правят геоложки проучвания", не скри тревогата си Иванов и изрази надежда, че областното пътно управление, което стопанисва републиканската пътна мрежа, ще си свърши работата качествено и навреме.

Източник: factor-bs.com




Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2010 »
05.11.2010 »
02.11.2010 »
03.09.2010 »
27.08.2010 »
26.08.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Propadna-putyat-Burgas-Malko-Turnovo-144961
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.