"Бургасбус" съкращава хора и курсове
Автор: Екип Burgas24.bg 11:49 / 17.02.2010Коментари ()1277
© Burgas24.bg
Тридесет души са съкратени в "Бургасбус" заради кризата. Първите уведомления са получили служители, навършили години за пенсиониране. За да намалеят разходите за фонд "работна заплата", оптимизирани са и всички ненатоварени длъжности. Съкратени са работници по подръжката от сервиза и тролейбусното депо, тъй като с подмяната на автобуси и тролейбуси с нови, работата там е паднала.

Намалелият брой на пътниците в някои направления е довел до съчетаване на длъжности при касиери и ръководител движение по автогарите. Мярката е част от антикризисната програма на общинския превозвач. За да намалеят разходите, са редуцирани и курсове в междуселищните превози.

"Имаме разбирането на кметовете и сме съгласували графика така, че да не се отрази реално на живота в тези населени места. Ако е имало четири курса, те са станали три", обяснява управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев. Вместо автобус до дестинации, които по това време на годината не са натоварени, са пуснати микробуси. Такива в момента се движат до Русе, Варна и Елхово.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgasbus-sukrashtava-hora-i-kursove-143150
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.