Бургаски деца ще майсторят картички за Великден
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 11.02.2010Коментари ()553
Бургаски деца ще се надпреварват в изготвянето на най-красива и оригинална картичка и украса по повод наближаващия празник Великден. Конкурсът се организира от Общински детски комплекс /ОДК/ и Община Бургас.

В конкурса могат да участват деца в предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас. Готовите материали ще бъдат разделени в 4 групи - изработени от деца на 6 год., от ученици в 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

Великденските картички трябва да бъдат във формат А4 сгънат на 2 с интересен дизайн. Материалите и техниката за изработването им е по избор - пастел, акварел темпера и др. По желание на своя автор картичките могат да съдържат и празнично послание. Участниците трябва да напишат на гърба на всяка картичка трите имена, години, клас, училище и телефон за контакт. Декоративната украса следва да бъде подходящо аранжирана като материалите отново са по избор.
Представените материали трябва да включват символи, съотвтстващи на празника и да не са публикувани досега в Интернет.

Готовите картички и украса трябва да бъдат изпращани на адреса на Общински детски комплекс - ул. „Райна Княгиня" № 11, най-късно до 17.00 часа на 23 март.

Награждаването на участниците в конкурса ще се състои на 30 март от 16.00 часа в Младежкия културен център. Отличените творби ще бъдат представени в изложба с благотворителна цел.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-deca-shte-maistoryat-kartichki-za-Velikden-141857
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.