Делото за убийството на Голямата Рижа тръгва на 16 февруари
Автор: Екип Burgas24.bg 10:42 / 06.02.2010Коментари ()2986
© BulPhoto
Делото срещу експолицая Петко Лисичков разстрелял Голямата Рижа влиза в съда на 16 февруари. Това съобщиха от Бургаският Окръжен съд. Обвинението срещу Лисичков е по по чл.119 от НК затова, че на 20. септември 2009 г. в гр. Бургас умишлено умъртвил Калоян Стоянчов -Голямата Рижа, като деянието е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Припомняме, че на 20 септември миналата година около 13.20 часа в к-с „ Меден рудник" Лисичков пътувал с мотора си "Хонда" и отнел предимството на "Ауди А4". Тогава от колата изскочили Калоян Стоянчев- Големия Риж и 21-годишният Тодор Андонов. Те започнали да ругаят и крещят срещу спрелия моторист. За да се защити, Лисичков извадил палка, но те се хвърлили срещу него и му я изтръгнали. После започнали да го удрят с нея, а един от нападателите извадил и нож. За да се защити, Лисичков заредил законния си пистолет "Глок" и стрелял срещу Големия Риж. Той бил улучен от три куршума - два в гърдите, друг във врата, а четвърти минал през ръката и попаднал в сърцето му.

Две минути след стрелбата на място пристигнал патрул на Четвърто РПУ, който бил извикан от самият стрелец. Лисичков си вдигнал ръцете и предал доброволно пистолета си. Според полицията тогава във "Фолксваген Голф" пристигнали разярените Атанас Парушев (33 г.) и Мануел Стоев (22 г.), които се опитали да линчуват Лисичков. "Ще те убием!", "Ще те разпорим!" - крещели те и нападнали полицейския патрул, за да стигнат до Лисичков, твърдят от ОДМВР. Мануел държал в ръката си нож с 50-сантиметрово острие. С доста усилия полицаите успели да го изтръгнат, но той извадил второ хладно оръжие. На помощ пристигнали още полицаи и Парушев, Стоев и Андонов били задържани.

Дни след инцидента в Бургас стартира подписка в защита на бившия полицай Петко Лисичков, който застреля при самозащита Калоян Стоянчов - Голямата Рижа. Подписката бе разположена пред сградата на Общината и само за ден в нея се подписаха стотици граждани. Хората, които поставиха подписа си в защита на Лисичков, казаха, че са го направили, за да спрат мутрите, които тормозят целия град.
Дни след смъртта на брат си - Симеон Стоянчев Малката Рижа вилня в жилищния комплекс „Изгрев" и бе задържан от органите на реда. В момента той изтърпява присъда от 11 месеца затвор за заплаха за убийство на длъжностно лице и за хулиганство с особена дързост за това, че при освобождаването му от ареста е обиждал и заплашвал полицаи от Второ РПУ Бургас. Това е станало в момента, когато е бил освобождаван след излежани седем дни за хулиганство.




Още по темата: общо новини по темата: 61
29.01.2016 »
03.11.2011 »
04.05.2011 »
11.04.2011 »
28.09.2010 »
13.09.2010 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Deloto-za-ubiistvoto-na-Golyamata-Rizha-trugva-na-16-fevruari-140662
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.