БСП-Бургас избра ново Изпълнително бюро
Автор: Екип Burgas24.bg 12:52 / 05.02.2010Коментари ()742
© Burgas24.bg
Областният съвет на Българската социалистическа партия в Бургас избра на свое заседание ново Изпълнително бюро.
Председателят на областния съвет на левицата Атанас Зафиров уточни,че в съвета влизат 8 души.

Трима са избраните заместник-председателите - Аргир Бояджиев, Георги Михов и Николай Тишев. Като член е избран и народният представител и екс областен председател на БСП Бургас Пенко Атанасов.

По време на своето заседание социалистите от морския град са приели и Декларация, касаеща провеждащата се у нас в момента здравна реформа. Тя ще бъде изпратена до Министерството на здравеопазването и Министър председателя. В нея се изказва загриженост за бъдещето на здравеопазването у нас. ЗА Пореден път от левицата в Бургас заявяват подкрепа относно протестите в страната, свързани с реформата. Според областното ръководство протестите са справедливи.

Декларацията изразява отношение и по проведената вчера в Бургас среща на зам.министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев с кметове и управители на болници от областта.

По думите на областният лидер на левицата Атанас Зафиров членовете на БСП Бургас не приемат липсата на ясни отговори на зададените въпроси относно това, които болници в региона ще бъдат закрити.

Социалистите в Бургас не приемат и сериозно направеното от ресорния заместник министър изказване, че спешните случаи ще бъдат обслужвани от пет вертолета, за които обаче същият не отговори пред медиите как и откъде ще им се налага да излитат, за да обслужват болните в най-отдалечените райони на страната.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BSP-Burgas-izbra-novo-Izpulnitelno-byuro-140516
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.