МГЕРБ Средец с инициатива за повече спорт
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 01.02.2010Коментари ()562
Младежите на ГЕРБ-Средец организираха дискусия за спорта и спортните клубове в общината. Срещата беше уважена от всички спортни клубове, местната управа в града, общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Средец, част от общинските съветници от ПП ГЕРБ, както и много млади хора. Срещата беше разделена на 2 тематични части- в първата гостите отговаряха на въпроси, които им бяха предварително зададени, а във втората на въпроси зададени от гостите в залата.

В град Средец са регистрирани 4 спортни клуба по футбол, волейбол, борба и корабомоделизъм. Ясно може да се открои с постиженията си клуба по борба, който е създал едни от най-добрите борци в България и най-много спортуващи деца има именно в него.Според думите на останалите треньори в момента нивото на спортните клубове в града е на средно.

Всички треньори и председатели се обединиха, че днешните млади хора не спортуват през свободното си време, а предпочитат "по-лесните занимания". Голяма част от учениците не посещават часовете по физическо възпитание, а дори и да ги посетят са с облекло неподходящо за упражняване на спорт. Според педагози физическо възпитание тръгва още от семейната среда, където насърчаването на спортната активност е слаба. Местната управа призна, че малко се работи за масовият спорт и той е най-слабо развит.

На въпрос към местната управа кога хората ще видят най-накрая нова модерна зала или да се дострои не завършената залата в общината, никой не се ангажира със срок.В момента град Средец няма зала, която да отговаря на критериите за провеждане на състезания или турнири.По предложение на гостите от минала дискусия по проблемите на младите хора бе направено предложение,всички спортни бази да имат дни в които вратите за посещение и спортуване да са отворени. На дискусията за спорта не се видя никакво развитие по това предложение. Младежки ГЕРБ-Средец продължава да следи развитието на това предложение и дали местната управа има идеите и силите как да ‘изкара' младите хора от домовете си, за да спортуват или отново ще се оправдават, че хората просто не им се спортува



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/MGERB-Sredec-s-iniciativa-za-poveche-sport-135788
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.