Ваклин Стойновски канил журналисти от Виена да видят небостъргача
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 22.01.2010Коментари ()1348
© Burgas24.bg
Преди около три години Ваклин Стойновски поканил в Бургас 11 журналисти от цял свят, акредитирани във Виена. Сред тях била и дъщерята на бившия президент на Австрия Курт Валдхайм. Идеята му била да покаже на европейските медии мястото, където ще прави небостъргач. Обещал да поеме изцяло разноските по пребиваването и разходка из Несебър.

„Когато дойдох на място в Бургас да проверя ситуацията, преди да поведа колегите от Виена, със Стойновски разговаряхме не в кабинет, а в кафене, както и във фоайето на хотел „България", където туристите блъскаха куфарите си в нас", разказва организаторката на проваления Виенски бал на българите Сашка Журков.

Според нея, това не е поведение на сериозен бизнесмен и кандидат-политик. „Нямаше резервации в хотела или друг официален документ. Когато по мое настояване той изпрати резервации, те бяха на мое, а не на негово име. Заподозрях го, че иска да доведа колеги като туристи в хотела, а после да връчат на мен сметката. Допусках, че това е възможно да стане, тъй като той се държеше неангажиращо, на нивото на някои български политици, какъвто и стана. Тогава написах на колегите журналисти, че условията за гостуване в Бургас не ми се виждат подходящи и отказах да се забърквам с авантюристи."

Журков смята, че освен несериозен, Стойновски е и злопаметен, публикувайки злостни коментари по неин адрес след провала на Бала на българите. „Това беше първото ми разочарование от хора, демонстриращи някакво положение в България", завършва коментара си Сашка Журков.

От своя страна Стойновски твърди, че Журков сама е поискала гостуване на журналисти от Виена. „Госпожата тогава си предложи офертата и аз не я приех, тъй като финансовите й изисквания бяха високи."

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vaklin-Stoinovski-kanil-zhurnalisti-ot-Viena-da-vidyat-nebosturgacha-133483
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.