Нови лекари спасяват болниците в Айтос и Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 14:11 / 21.01.2010Коментари ()734
Болниците в Айтос и Царево спешно търсят допълнително лекари за назначаване, за да се спасят от закриване. Подсилването на щата в двете здравни заведения е едно от условията да не бъдат закрити. В противен случай близо 50 хил. души в двете общини ще останат без медицинско обслужване.

В айтоската болница вече били предупредени с писмо от Здравната каса, че трябва да увеличат лекарите си, за да влязат в нормите за сключване на договори по клиничните пътеки.

Имаме 5 отделения и на щат ни се водят 13 лекари, но търсим още, за да подсилим денонощните дежурства, съобщи кметът на Айтос Евгений Врабчев. Според запознати най-голяма била нуждата от анестезиолог и невролог, за да може да се попълни екипа.

Винаги сме помагали на болницата, обяви готовност да й даде рамо при нужда Врабчев. И царевският му колега Петко Арнаудов обявил, че ще помага на тамошното здравно заведение, което също е сред нарочените за закриване, ако не се окомплектова напълно.

Преговарям с трима лекари за назначаването им, съобщи гл. лекар д-р Гаврилов. Въпреки че още не са получили предупреждение от Здравната каса тамошната болница решила да не чака, а предварително да се подсигури с персонал. Досега там не се даваха дежурства. Освен лекари тя се нуждаела и от ординатори.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Novi-lekari-spasyavat-bolnicite-v-Aitos-i-Carevo-133174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.