8 човека от Гражданска защита били с криминални досиета
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 13.01.2010Коментари ()1352
© Burgas24.bg
Осем служители на бургаската структура на Гражданска защита се оказаха с криминални досиета и документите им бяха върнати от МВР. От началото на годината Гражданска защита преминава към системата на МВР, което налага и служителите й да бъдат с досиета по критерии за всички служители на МВР. Това каза началникът на бургаската служба инж.Йордан Лозев. Той обаче заяви, че осъждан нямало нито един от въпросните осем човека. Става въпрос за някое и друго сбиване, добави той, като не пожела да даде подробности. Друг компромат засега не е станал ясен, а хората с върнатите документи щели да подават молби наново. Дали ще бъдат одобрени обаче, или ще се налагат нови назначения, не е ясно.

Иначе останалите седемдесет и двама служители на Гражданска защита до вчера са си получили заповедите за назначение от МВР. Новите трудови договори са с дата 28 декември 2009 година.

Бройката на върнатите документи е малка, едва 10% от службата, така че до проблеми няма да се стигне със сигурност, гарантира Лозев.

Подобна е и ситуацията в цялата страна, тъй като досега критериите за назначаване на служители в Гражданска защита нито в предишната агенция, нито в последнодействащото Министерство за извънредни ситуации не са били в нормативите на МВР.

Източник: в. "Бургас днес и утре"




Още по темата: общо новини по темата: 1
12.01.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/8-choveka-ot-Grazhdanska-zashtita-bili-s-kriminalni-dosieta-131123
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.