Кукленият театър иска с 10% повече средства
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 11.01.2010Коментари ()791
© Burgas24.bg
Актуализация на средствата за издръжка на Кукления театър с 10 % иска директорът на културния институт Христина Арсенова. Тя е депозирала заявление до Общинския съвет, което ще бъде разгледано на заседанието на Постоянната комисия по култура тази седмица.

Държавен Куклен театър Бургас е на смесено финансиране. Той се издържа от Министрството на културата, което има ангажимента към фонда "Работна заплата" и социалните и здравни осигуровки на екипа, собствените приходи и субсидията от общината, която му осигурява възможност за създаване на нова продукция. Предстои сключването на договора между общината и ресорното ведомство за финансирането през тази година.

55 000 лева са били средствата от бюджета на общината за 2009 година. С тези пари са създадени четири нови постановки. През годината трупата на театъра е участвала в няколко международни куклени фестивала на територията на страната и чужбина и е била отличен с четири приза за творчески постижения в областа на българското куклено изкуство.

"Тези професионални успехи ни дават самочувствие и надежда, че ще оцените по достойнство нашата работа.Надяваме се, за 2010 година да ни бъдат предоставени средства за дейност в същия размер, а при възможност на общинския бюджет молбата ни е сумата да бъде актуализирана с 10 %"-пише Христина Арсенова в заявлението до ОбС Бургас.

Източник: Дарик



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Kukleniyat-teatur-iska-s-10-poveche-sredstva-130750
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.