Само един педиатър лекува всички деца в Община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:08 / 07.01.2010Коментари ()5883
© Burgas24.bg
В община Несебър хората са принудени да ползват услугите на един единствен педиатър, научи Burgas24.bg. До абсурда се стигнало след като през септември вторият квалифициран медик заминал за чужбина. Така вече няколко месеца децата на жители от три града в несебърска община се преглеждат при един специалист.

Претъпканата чакалня пред кабинета на д-р Дюлгерова е обичайна гледка. Тук се извършват детски консултации, преглеждат се възрастни и новородени. От тук идва и недоволството на хората. Алтернатива все пак има, но тя далеч не решава проблема.

Бургас е единствената възможност за тези родители, които държат детето им да бъде прегледано от педиатър. Повечето хора обаче не са в състояние да изминат дългите почти 50 км. Освен средства, времето което отнема едно пътуване до Бургас може да е решаващо за здравословното състояние на детето.

На родителите от Несебър, Равда, Слънчев бряг, Ахелой и съставните селища в общината остава само едно: Да се молят децата им да не се разболяват или поне не сериозно.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Samo-edin-pediatur-lekuva-vsichki-deca-v-Obshtina-Nesebur-129900
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.