Пенсионерите чакат с часове за коледните си надбавки
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 07.01.2010Коментари ()749
© Burgas24.bg
Започна изплащането на обещаните 25 лева на пенсионерите с най-ниски доходи. Допълнителните суми ще се изплащат до 20 януари заедно с пенсията. Бонус ще получат само възрастните хора, на които пенсията или сборът от пенсията и вдовишката добавка е не повече от 200 лева.

"Аз не получих коледна надбавка. Пенсията ми е 204 лв.";"Получавам 123 лв, на внуците подаръци не купих за коледа - тези 25 лв са нищо"; "Тамян и свещи ще си купя с тях"; "Аз съм богат, не ги искам, на Бойко Борисов ги давам, да си купи портокали и банани за Коледа"; "Пенсията ми е по-висока, но и да ми се полагат не бих ги приел", кометираха пенсионерите пред репортер на Burgas24.bg.

Допълнителните суми ще се изплащат до 20 януари заедно с пенсията. Заредени са и сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. За да получат коледните си надбавки, възрастните хора в Бургас, трябваше да чакат с часове. Това породи и недоволство у някои от тях. Хората бяха благодарни поне на топлото време, защото иначе чакат в студ и пек. Други "убиваха" време с вестник в ръце.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pensionerite-chakat-s-chasove-za-kolednite-si-nadbavki-129851
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.