РЗС прекрати подкрепата си на правителството
Автор: Екип Burgas24.bg 13:59 / 21.12.2009Коментари ()1250
© Burgas24.bg
"РЗС прекратява подкрепата си за правителството на Бойко Борисов. Считано от 27-ми януари 2010 година РЗС ще се счита за дясно-консервативна опозиция и единствена алтернатива на пост-тоталитарния режим," това съобщи лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Решението е било взето на заседание на Управителния съвет на политическата сила, проведено на 20-ти декември.

"Бойко Борисов излъга българските граждани, а ГЕРБ подмени техния вот чрез създаване на нова нелегитимна тройна коалиция. Една тройна коалиция бе заменена с нова - на Костов, Сидеров и Борисов. Те погазват основните демократични принципи, и водят страната към икономически банкрут. Новата коалиция показва безпомощност, тежка некомпетентност, липса на управленска визия и зависимости. Тя продължи лобистките корупционни практики. За пет месеца не е предложен нито един стойностен законопроект."

Яне Янев обяви, че РЗС ще направи всичко възможно, за да може българското общество да разбере кой се опитва да подмени вота му и има ли и какви са задкулисните договорки между ГЕРБ, Атака и ДСБ.

За 2010 година РЗС си е поставило сериозната политическа задача да се разгърне и да стане основна политическа партия в България. „Сега петте основни политически партии са част от политическото статукво и не са способни да направят никакви сериозни промени".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RZS-prekrati-podkrepata-si-na-pravitelstvoto-126890
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.