Второкласници станаха актьори, за да зарадват свои връстници
Автор: Екип Burgas24.bg 13:29 / 20.12.2009Коментари ()500
©
Второкласници от СОУ „Христо Ботев" в Айтос се превъплътиха в актьори за ден, за да зарадват свои връстници от Дневния център за деца и младежи с уреждания в града. В края на миналата седмица, по инициатива на своите класни ръководители - Албена Кишишева и Катя Велева, учениците от втори „а" и „б" клас превърнаха една обикновена петъчна вечер в незабравимо преживяване за посетителите на дневния център.

Второкласниците от „б" клас представиха дълго подготвяния свой спектакъл - „Коледа и Нова година в горската дъбрава", а съучениците им от „а" клас подариха на децата с увреждания сума, получена от благотворителна разпродажба на ръчно изработени от тях картички. Всеки от второкласниците носеше и любимата си играчка, която също подари на дете от дома - за да може магията на Коледа да докосне и неговата душа.

Инициативата е на Клуба на жените към СДС в Айтос, които стартираха подготовката й още преди няколко месеца.
Спектакълът бе само част от благотворителната вечер, организирана в дневния център от общинския съвет на СДС-Айтос. Със средства на организацията за децата бяха купени лакомства и коледна украса за дневния център. „Вярваме, че по Коледа стават чудеса - искахме да го почувстват както второкласниците от СОУ „Христо Ботев", така и децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания. Постигнахме целта си - да им подарим поне една вечер щастие", сподели председателят на СДС-Айтос Петър Янев.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vtoroklasnici-stanaha-aktyori-za-da-zaradvat-svoi-vrustnici-126646
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.