Съветниците от ГЕРБ се отчетоха за 2009-а и съобщиха приоритетите си за догодина
Автор: Екип Burgas24.bg 13:59 / 16.12.2009Коментари ()692
©
Водачът на групата общински съветници Диана Йорданова, която е била преизбрана да води групата направи отчет на дейността им за 2009 година и приоритите за 2010 година, предаде репортер на Burgas24.bg. През 2009 година от съвтениците на ГЕРБ са внесени редица важни докладни записки. Една от тях е за промяна в правилата за изграждане на обекти на общите мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и присъединителните проводи за строежите на територията на Община Бургас. С приемането на тази докладна бе сложен край на практиката гражданите да плащат повече от фирмите. Така се постави равнопоставеност между всички субекти.

Съветниците от ГЕРБ акцентират и върху предложеното от тях решение за отправяне искане преди Министерски съвет, за предоставяне от страна на държавата на остров Света Анастасия за управление и стопанисване от Община Бургас. След докладна на партията колчетата на площад „Св. Св. Кирил и Методий" бяха премахнати.

"По наша инициатива беше направен избор на Комисия за установяване на конфликт на интереси по чл. 25, ал. 3 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Позволихме на гражданите да участват реално в управлението на  Община Бургас като им дадохме думата в Комисиите на Общинския съвет", заявяват още от ГЕРБ. По тяхно предложение най-новата спортно-тренировъчна зала носи  името на легендата в спорта Никола Станчев.

Друг акцент от мнозинството в ОбС е докладната записка относно Детска млечна кухня и привеждане на организационната структура и дейността й в съответствие с новите изисквания на Министерството на здравеопазването. От партията са препоръчали на всеки член на персонала на общинско лечебно заведение, което по повод на изпълнение на служебните си задължения узнае за постъпило за диагностика, консултация или лечение дете, забременяло преди навършване на 14-годишна възраст, незабавно да уведомяват ръководителя на лечебното заведение.

Герберите са инициирали и отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури „ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас. Приемането на критерии при субсидиране на спортни клубове - бюджет 2010 г. е станало след докладна записка от ГЕРБ. Те са дали думата на бизнеса в града и на база техните искания и препоръки предложили промяна в наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

От ГЕРБ заявиха и приоритетите на общинските съветници за догодина. На първо място се поставя строежа на болницата в Меден рудник. Редом до този проект стоят изграждането на новите индустриални зони на града, стабилизирането на МБАЛ като една от 6-те образцови болници в страната, реконструкция на Морската градина, реновиране на Казиното и Моста, старта на пътния възел "Бургас - Средец- Созопол", реализиране на зоната за обществен достъп на пристанището "Супер Бургас", както и изграждането на още по-добра система на градския транспорт.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Suvetnicite-ot-GERB-se-otchetoha-za-2009-a-i-suobshtiha-prioritetite-si-za-dogodina-125709
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.