Кметът на Несебър подари тържество за диамантена сватба в Оризаре
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 16.12.2009Коментари ()848
Несебърският кмет Николай Димитров и съпругата му Нурдживан вчера подариха истинско тържество на Руска и Атанас Боеви от с. Оризаре. Възрастното семейство отпразнува диамантена сватба. На юбилейната 60-годишнина семеен живот на Боеви кметското семейство бяха почетни гости на трапезата. Нурдживан Димитрова, която е собственик и управител на модна къща „Никол фешън" дари на възрастната жена изискан тоалет в бяло. Мотивът й за избор на цвета не беше случаен. Преди 60 години Руска не е имала щастието да бъде облечена с бяла булчинска рокля. Времената били много бедни, за този лукс. Така и не се видяла на младини като истинска булка - в бяло. Затова вчера пропуска беше поправен. С официален тоалет беше спретнат и дядо Атанас, който гордо посрещаше своите гости.

Кметското семейство пое всички разходи за тържеството по случай диамантената сватба на Боеви. Баба Руска и дядо Атанас са техни приятели от много години. Затова и Димитрови бяха най-почетени на празника, наред с приятели и близки от с. Оризаре.

Руска и Атанас се „вземат" преди 60 години. И двамата са от Оризаре. Семейният им живот минава в родното село. Живели са ръка за ръка в труд и разбирателство. В добро и зло дочакват своята диамантена сватба, което е рядък дар от Бога. Съдбата не ги дарява с деца, но им дава доброта, за да радват с нея близки и съседи. Лоша дума с никого не са си казвали и днес са сред най-почитаните хора в селото.

Общинското ръководство на Несебър поднесе на юбилярите почетна грамота с пожелание за дълъг живот и спокойни старини заедно.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Kmetut-na-Nesebur-podari-turzhestvo-za-diamantena-svatba-v-Orizare-125652
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.