Как да разпознаем доброто агнешко на пазара?
Автор: Екип Burgas24.bg 21:23 / 11.04.2022Коментари ()811
©
Важни съвети преди началото на голямото пазаруване за Великден.

Всеки клиент трябва да внимава за това дали месото има печат - ако е син, то е с произход България, червен означава, че е от чужбина. Печатът винаги се слага на плешката и на бута. Има две букви “BG" и шестцифрен номер – номера на кланицата. Ако печатът е червен означава, че месото е обработено в страната, но е вносно.

"Трябва да изглежда добре, да бъде светло розово-червен цветът, да е еластично, да няма неприятна миризма", съветват експертите.

Важно е да знаем, че замразеното агнешко се съхранява на минус 18 градуса, охладеното - от 0 до 4 градуса. Ако месото има слуз по него означава, че продуктът не е съхраняван правилно и са започнали процеси, заради които месото ще има неприятен мирис.

Всеки клиент има право да изиска документ за произход на месото от търговеца. На етикитите ясно трябва да е посочено дали месото е родно производство или внос и от къде.



Още по темата: общо новини по темата: 107
30.04.2022 »
30.04.2022 »
27.04.2022 »
26.04.2022 »
25.04.2022 »
25.04.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Kak-da-razpoznaem-dobroto-agneshko-na-pazara-1248484
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.